Sitemap Skriv ut
 
Sök
Välkommen
Företaget
Senaste Nytt
Kampanj
Sortiment
Event
Lediga tjänster
Kontakt
Organisation
Livsmedelssäkerhet

 

Hög kvalitet – en självklarhet


Hög kvalitet är något Trinity Försäljnings AB alltid har prioriterat. Vi är idag HACCP certifierade. Det är ytterligare en garanti för att vi står för säkerhet och den bästa kontrollen av våra livsmedel. HAACP, Hazard Analysis and Critical Control Point, är en metod för att säkra livsmedels kvalitet genom hela tillverkningsprocessen och distributionskedjan. Efter den 1 januari 2006 måste alla som arbetar med livsmedel vara HACCP godkända. Det innebär bland annat att spårbarhet och säker leverans till kund måste tryggas genom egenkontroll. Det är oerhört viktigt att säkra maten fram till konsumenten, i obruten kylkedja, och dessutom ett krav från myndigheternas sida. Det tycker vi är bra.

HACCP Certifikat ICA.pdf

Livsmedelsverkets nya direktiv inne bär att miljökontoren i hela landet ska använda sig av samma kontroll system och betygsskala vilket borgar för en bättre och jämnare kvalitet på våra livsmedel. 

 

  
Eftersom vi tar livsmedelssäkerheten på största allvar har vi köpt in marknadens modernaste lösning för egenkontroll. Kontinuerlig och automatisk temperaturkontroll av kyl- och frys sker varje halvtimme i detta system. Uppgifterna lagras i 18 månader och är tillgängliga för användarna oavsett var man befinner sig. Systemet fungerar även som ett traditionellt kylvaktssystem. Vid haveri skickas ett meddelande ut via sms och e-post. Det är företaget CoolGuard, som utvecklat det unika systemet för temperaturkontroll av livsmedel. Det finns även handenheter för ankomst kontroll, värmemätning, nedkylning och temperaturmätning i till exempel impulsdiskar. Man kan mäta, registrera leverantörer och produkter.

CoolGuard.pdf